אבנים בכליות נגרמות בשל סמיכות יתר של השתן הנגרמת כתוצאה מהיווצרותם ומהצטברותם של מלחים בריכוז גבוה. מדובר בגבישים שמכונים בלשון הדיבור כ"אבנים". חלק הארי של אבנים בכליות אינן גדולות יותר מאשר 4 מ"מ והן ייפלטו מהגוף בעת הטלת שתן.
כאשר הלוקה בתופעה מדווח על כאבים עזים הוא יקבל עירוי נוזלים במטרה להגביר את כמות השתן האמורה להאיץ היפלטות אבנים בכליות. הצטברות מספר אבנים בכליות מחייבת טיפול שונה כגון ריסוקן באמצעות גלים על-קוליים או שליפתן באמצעים שונים.
למניעת היווצרות אבנים בכליות או לצמצום היתכנות הופעתן של אבנים בכליות רצוי להרבות באכילת מזונות עתירי סידן, באכילת סיבים תזונתיים, בשתייה בכלל ומים בפרט ולהימנע מצריכת מזונות עשירים באוקסלאט (קפה נמס, שעועית, תרד, גזר, סלרי, אשכולית ועוד)
אבנים בכליות – טיפול יעיל וקל:
ש כיום מענה טיפולי טוב לתופעה של אבנים בכליות. אם וכאשר אתם סובלים מכאבים חריפים בשל אבנים בכליות גשו לאלתר אל הרופא המטפל לאבחנה ולתחילת טיפול. גם כשהן קטנות, אבנים בכליות גורמות סבל גדול.
נורת אזהרה מתחת לחגורה:
סרטן הערמונית שכיח בעיקר בקרב גברים שעברו את גיל ה -50. סרטן הערמונית נחשב לאחד מסוגי הסרטן הפחות אלימים. גידול בערמונית עשוי להיוותר במשך זמן רב ללא שינוי. הגורמים להיווצרות סרטן הערמונית הם עולמים ברובם ואינם ניתנים לחיזוי, אף כי תזונה לקויה, שתייה מוגברת של אלכוהול ועישון אינם נחשבים, אמנם, כמחוללי סרטן הערמונית אבל בהחלט נחשבים למאיציה ולזרזיה.
סרטן הערמונית מפוקח ונשלט
הרופא מחליט על סוג הטיפול במחלת סרטן הערמונית על פי שורה של שיקולים ובהם: הגיל, המצב הבריאותי הכללי של המטופל ואורח חייו, השלב שבו נמצא סרטן הערמונית ותופעות הלוואי הצפויות מהטיפול. כאשר סרטן הערמונית מאובחן בשלב מוקדם – ניתן להסתפק, בשלב בראשון, במעקב ולאחר מכן, ככל שיידרש, בהסרת הבלוטה, בטיפול בקרינה, בהקפאה או בטיפול הורמוני. על-פי שיקול הדעת של הרופא ושקלול הנתונים השונים, לפעמים כאשר הצפי הוא להתפתחות איטית ביותר של סרטן הערמונית, עשוי להינתן טיפול הורמוני בלבד וזאת בשל החשש כי אין טעם להסתכן בתוצאות לוואי העלולות להיגרם מטיפול פולשני.
סרטן האשכים – מסתורי ונדיר למדיי
סרטן האשכים נמנה עם סוגי הסרטן הפחות שכיחים, ואף שבשנים האחרונות חל גידול מסוים בתחלואה, עדיין מדובר במספרים קטנים יחסית. להוציא מי שבמשפחתו אובחן מי מהגברים כלוקים במחלת סרטן האשכים, עלולים ללקות בה מי שיש להם אשך טמיר. כאב עמום בבטן, בגב או במפשעה, נפיחות, שינוי בצורת האשכים, כובד שלהם והצטברות מים בשק האשכים עלולים להעיד על סרטן האשכים, אבל כמובן שיש צורך לפנות לרופא על מנת לשלול סרטן האשכים או, חלילה, לאששו.
סרטן האשכים – סיכוי רב לריפוי
אף שלא מאובחנים במלואם הגורמים להיווצרות סרטן האשכים, סיכויי ההחלמה ממנו גבוהים ביותר ונאמדים בלמעלה מ- 95%. וזאת ככל שהגילוי של סרטן האשכים נעשה מוקדם. גילוי מוקדם של סרטן האשכים עשוי לייתר טיפול אגרסיבי, אשר ממילא עלול להיות כרוך בתופעות לוואי שלא את כולן ניתן לשער.
דרושים
*אין לראות במאמר זה המלצה או מידע מקצועי .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה