ייעוץ ניהולי ובניית תשתיות ירוקות הפכו לחלק בלתי נפרד מפעילות תקינה של גופים שונים, פרטיים וציבוריים כאחד. בהקשר זה, ההשקעה במרכיבים של מדיניות סביבתית תקינה נושאת את פרותיה בהווה וגם בעתיד.
מדיניות סביבתית היא פרקטיקה ניהולית ומעשית המושתתת על תפיסה אקולוגית רב מערכתית, שתכליתה היא לשמור על סביבת חיינו בהווה וגם למען העתיד והדורות הבאים. מעצם טבעה מדיניות סביבתית כוללת שילוב של תחומים תיאורטיים שונים, כדוגמת: מדעי הסביבה והטבע, רפואה, משפטים, כלכלה ומדעי החברה והרוח. ברמה המעשית, מדיניות סביבתית כוללת התייחסות נרחבת גם לפעילות של חברות וגופים ציבוריים שונים, ניהול עסקי תקין, בניית תוכניות עבודה, פיתוח תשתיות חלופיות ויוזמות אחרות שאחת ממטרותיהן המרכזיות היא להופך את סביבת חיינו לירוקה ולבריאה יותר. כמו כל תחום אחר, מבוססת מדיניות זו על מחקרים אקדמיים ויישומיים שמטרתם היא להעמיק את הידע הקיים בנושאי ניהול תקין של הסביבה וגם לפתח שיטות חדשות, הן מבחינת תשתיות והן מבחינת בניית תוכניות עסקיות, ייעוץ ניהולי ושיפור הקיים. מטרתה של מדיניות סביבתית מבחינה משפטית היא להרחיב את החקיקה והאכיפה בתחום ובתחומים משיקים, כדי לשמור על הסביבה, לאמץ דפוסי התנהלות יעילים וראויים יותר מבחינה עסקית, לפתח תשתיות ירוקות ולקדם תחומים נוספים.
ייעוץ ניהולי ואיכות הסביבה
ייעוץ ניהולי הוא היום פרקטיקה פופולארית ביותר בקרב חברות, עסקים וגופים ציבוריים אחרים. מטרתו המרכזית של ייעוץ ניהולי היא לשפר את הפעילות של הארגון ולמקסם רווחים ותועלות נלוות אחרות. כשמו כן הוא, ייעוץ בנושאי ניהול; וככזה, הוא כולל התייחסות למגוון רחב של היבטים הקשורים לחברה, כדוגמת: הדרכה בבניית תוכניות עסקיות, הנעת עובדים, פרסום, שיטות תגמול, בניית תשתיות אפקטיביות, עבודת צוות, שיטות של משוב והערכה, שיפור תהליכי עבודה קיימים ופרקטיקות רבות נוספות. כמו כן, כולל ייעוץ ניהולי הדרכה מקיפה בבניית תוכנית עסקית ושיווקית כולל הגדרת יעדים ומטרות, שימת דגש על שיפור תהליכים קיימים, בניית תשתיות רעיוניות ומרכיבים רבים נוספים. ייעוץ ניהולי זה מתאים לחברות ולארגונים הנמצאים בתהליכי צמיחה והתייעלות. במציאות המודרנית, בה לשיקולי איכות הסביבה ישנה חשיבות מכרעת, כולל הייעוץ הניהולי גם מרכיבים של מדיניות סביבתית. שכן, לסביבה על היבטיה השונים ישנה היום השלכה כלכלית ישירה על התנהלות של ארגונים ויחידים. בהתאם לכך, מרכיבים כדוגמת: ניהול רזה, שיפור אפקטיביות, יצירת תשתיות ירוקות ובניית חזון בר קיימה תורמים לא רק לצמיחה כלכלית של הארגון לאורך זמן אלא גם לשמירה על הסביבה.
תשתיות עם הפנים לעתיד
גם תשתיות הן מרכיב חשוב ביותר בכל ניהול של מדיניות סביבתית. משמעותו של המונח "תשתיות" היא מבנה או מבנים כלשהם המהווים בסיס לתפעול של מערכות מורכבות. ברשימת התשתיות הקיימות ניתן למנות תשתיות אזרחיות, השייכות למדינה, תשתיות עירוניות המאפשרות פעילות ברמה המוניציפאלית וגם תשתיות ציבוריות אחרות. מערכות לאספקת חשמל ומים, שדות תעופה, מערכות איסוף מי שפכים וכבישים הם חלק מהתשתיות המאפשרות לכולנו לחיות חיים תקינים. ברמה הכלכלית, משמעותן של תשתיות היא גורמים מערכתיים שונים שאינם משמשים לייצור אך משפיעים על הפעילות הפיננסית, וברמה העסקית והיומיומית נהוג להשתמש במונח כדי לציין את הבסיס הפיזי או המערכתי לפעילות של גופים שונים, ציבוריים ועסקיים כאחד. בהקשר זה, לתשתיות ישנה השלכה ישירה על פעילות תקינה בתחום מדיניות סביבתית, הן ברמת הפרט והן ברמה הכלכלית והציבורית.
*אין לראות במאמר זה המלצה או מידע מקצועי .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה